Brownies

Een receptje voor echte chocaholics!

Brownies zijn platte, zoete chocoladegebakjes. Ze zijn heerlijk zacht en smeuïg vanbinnen maar tegelijk vullen ze ook enorm. Ik vind brownies het lekkerst wanneer ze net uit de oven komen en nog warm zijn. Meteen een extra reden om niet naar de winkel te rennen maar ze lekker zelf te bakken.

Brownies

Ingrediënten

– 250 gram boter
– 200 gram chocolade (de meeste mensen gebruiken enkel pure chocolade, ik verkies persoonlijk 100 gram pure en 100 gram bruine chocolade)
– 4 eieren
– 60 gram patisseriebloem
– 80 gram cacaopoeder
– 1 theelepel bakpoeder
– 300 gram suiker

Zo ga je te werk 

Smelt de chocolade samen met de boter. Dit kan au bain-marie, boven een pot kokend water, maar ook even goed in de microgolfoven.

Klop de eieren met de suiker in een mengkom tot een schuimig mengsel.  Schenk hier de gesmolten boter en chocolade bij. Voeg dan de bloem, de cacao en de bakpoeder er aan toe. Om klonters te vermijden kan je deze best eerst even door een zeef halen. Roer nu tot je een glad mengsel hebt.

Neem een ovenschaal, boter deze in en bedek met een vel bakpapier. Hier kan nu het beslag in gegoten worden en dan is de brownie klaar om 20 à 25 minuten in de oven te gaan! (180°)

Heerlijk als dessert of als tussendoortje met een kopje witte chocolademelk!

Brownies

4 thoughts on “Brownies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s