Tiramisu met speculaas

De examens zijn eindelijk gedaan en dus heb ik weer tijd zat voor ontspanning en daartoe hoort ook lekkere dessertjes maken. Deze tiramisu met speculaas is een leuke afwisseling op het klassieke recept met boudoirkoekjes.

Ingrediënten:

500 gram mascarpone
5 gesplitste eieren
7 eetlepels suiker
Scheutje amaretto
Koude koffie
Speculaaskoekjes

Tiramisu met speculaas

Zo maak je het:

Scheid de eidooiers van het eiwit.

Klop de suiker met de eidooiers tot een schuimig mengsel. Voeg de mascarpone toe en ook enkele scheutjes amaretto.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mengsel.

Bedek de bodem van je schaal/potjes met een laag speculaas en schep er een laag van het mengsel over.

Leg dan weer een laagje speculaas maar dompel de koekjes eerst even in de koude koffie met een scheut amaretto.

Schep er dan weer een laag van het mengel over en ga zo door tot je schaal of de potjes vol zijn.

Werk af met speculaaskruimels en cacaopoeder.

2 thoughts on “Tiramisu met speculaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s