Pietrain

Alle commotie rond paardenvlees in de media de laatste weken zorgt ervoor dat het vlees van dit edele dier opeens een slechte naam heeft gekregen en zelfs, ten onrechte, bezien wordt als een afvalproduct. Uiteraard ben ik er wel volledig mee akkoord dat voedingslabels de juiste ingrediënten moeten vermelden en dat men niet zomaar paardenvlees moet draaien in producten waar dat niet in thuishoort.

Maar toch, dit alles vind ik erg jammer want ik kan toch wel stellen paardenvlees, en meer specifiek paardenbiefstuk een echt culinair hoogstandje is en tot mijn favorieten op het gebied van vlees behoort. Toeval wil dat ik enkele weken geleden ben gaan eten bij Pietrain, gelegen aan het Antwerpse slachthuis. Je kan het al raden, een uitstekend vleesrestaurant dus. Hier serveren ze niet enkel uitstekende paardenbiefstuk maar zo staat er bijvoorbeeld ook grasbuikje op de kaart wat niet meer of minder is dan een stukje ponyvlees.

Onder het mom van “je moet zoveel mogelijk geproefd hebben in je leven” bestelden we koningsballen oftewel de edele delen van de stier als voorafje en was 300 gram grasbuikje ons hoofdgerecht.

Pietrain KoningsballenDe koningsballen hadden qua structuur veel weg van kalfszwezeriken en smaakten een beetje naar spek. Not bad at all!

Pietrain grasbuikjeHet ponyvlees was perfect gebakken, zacht en mals en bovendien krachtig van smaak. Een absolute aanrader!

Pietrain
Lange Lobroekstraat 25-27
2060 Antwerpen

One thought on “Pietrain

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s