Quiche met broccoli en zalm

Quiche maken leek mij vroeger altijd een hele opgave. Nu ik het een paar keer gemaakt heb gaat het bijna als vanzelf! Mijn favoriet? Deze quiche met broccoli en zalm.

Quiche met broccoli en zalm

Ingrediënten:

1 vel kant en klaar kruimeldeeg
1 broccoli
200 gram gerookte zalm
2 eieren
20 cl room
1 koffielepel verse of gedroogde dille
peper en zout

Werkwijze:

Om het deeg lekker krokant te maken moet je het eerst blindbakken. Dat doe je zo: neem een ingeboterde en ingebloemde taartvorm en bekleed deze met het vel kruimeldeeg. Snij het overtollige deeg weg, druk de randjes goed aan en prik met een vork verschillende keren in de bodem. Leg nu een vel bakpapier in de taartvorm en verzwaar met bakgewichtjes. Dit kunnen speciale bakgewichtjes uit een kookwinkel zijn maar je kan even goed werken met bijvoorbeeld gedroogde linzen of ongekookte rijst.

Plaats nu de vorm ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.

Kook ondertussen de broccoliroosjes beetgaar en snij de gerookte zalm in reepjes. Meng ook de losgeklopte eieren met de room, dille, peper en zout.

Wanneer het kruimeldeeg klaar is moet je de bakgewichtjes en het bakpapier verwijderen. Bedek nu de bodem met broccoliroosjes en reepjes zalm en overgiet met het eiermengsel.

Quiche met broccoli en zalm

Bak de quiche nu 30 minuten op 200°. Wanneer de quiche goudbruin gebakken is en uit de oven mag moet je hem zo snel mogelijk uit de bakvorm halen. Zo voorkom je dat je bodem week wordt bij het afkoelen.

Quiche met broccoli en zalm

Tip: Met het overtollige deeg kon ik nog twee kleine quiches maken. Deze vulde ik met spekreepjes en witloof (hoera voor restjes!). Het resultaat was ook meer dan geslaagd.

Quiche met witloof en spek

One thought on “Quiche met broccoli en zalm

  1. Pingback: Quiche met witloof en spek | COMME CHEZ STEPH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s