Spirelli met verse tomaten, mozzarella en scampi

Een week geleden besloot mijn vriend om dertig dagen lang geen suikers meer te eten. Iets concreter omschreven betekent dit geen “snelle suikers” meer opnemen, maar ook zoetstoffen en producten die witmeel bevatten (zoals wit brood en witte pasta) mijden. Een leuke uitdaging en tevens ook heel gezond. Niet enkel je energiepeil gaat er op vooruit maar het is ook zeer goed voor de huid, darmen en je weerstand.

Wanneer the boyfriend na iets meer dan een week “suikerloos” door het leven te gaan de balans opmaakt kan hij besluiten dat het best goed vol te houden is maar dat winkelen voor volledige maaltijden in het begin niet van een leien dakje liep. En dat kan ook ik beamen! Volledig suiker- en zoetstofvrije producten vinden is geen lachertje wanneer je in een gewone supermarkt staat. Zowat elk bereid product bevat wel een minimum (maar toch nog te veel) aan suikers en dan hebben we het niet enkel over voor de hand liggende producten als frisdrank en koekjes maar bijvoorbeeld ook tomatenconcentraat, rijstwafels, honing en bepaalde fijne vleeswaren. Goed de etiketten bestuderen is dus de boodschap.

Samen met mijn vriend heb ik een aantal dagen geleden deze suikervrije en zeer in de smaak vallende pasta met verse tomaten, mozzarella en scampi gemaakt.

Ingrediënten voor 4 personen:

– 400 gram volkoren spirelli
– 6 tomaten
– 2 sjalotten
– 1 basilicumplantje
– 20 scampi
– 2 bollen mozzarella (ongeveer 250 gram)
– Peper, zout, Italiaanse kruiden

Bereiding:

Kook de pasta al dente.

Snij de sjalotten en de tomaten in blokjes en stoof ze in de pan tot de tomaten helemaal zacht en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en eventueel enkele Italiaanse kruiden. Pluk een handvol verse basilicumblaadjes, snipper ze fijn en strooi ze in de pan.

Bak de scampi in olijfolie, kruid ze met peper en zout en voeg ze toe aan de tomatensaus.

Snij de mozzarella in blokjes en roer deze net voor het opdienden onder ze saus.

Pasta met verse tomaten, mozzarella en scampi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s