Tomatensoep

Tomatensoep is een echte klassieker en wordt ook door iedereen gesmaakt. Toch zijn er ontzettend veel verschillende manieren om deze soep klaar te maken. Met of zonder balletjes, selder en wortelen erbij, … . Toen ik overlaatst ineens een enorm zin kreeg in tomatensoep en slechts enkel tomaten en uien in huis had, heb ik ze volgens onderstaand recept klaargemaakt.

Benodigdheden:

  • 500 gram rijpe tomaten
  • 2 uien
  • 25 gram boter
  • Mespunt suiker
  • Bouillonblokje
  • Peper en zout

Tomatensoep

Werkwijze:

Pel de uien, snij ze in vieren en stoof ze glazig in de pan. Was de tomaten, snij deze ook in vieren en voeg toe aan de uien samen met een mespunt suiker. Laat ongeveer vijf minuten pruttelen.

Voeg 1,5 deciliter water en een bouillonblokje toe en laat een half uurtje zachtjes koken.

Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout. Wie zijn soep graag wat dunner heeft (er kunnen namelijk nog wat kleine pitjes en velletjes in achterblijven) kan de soep nog door de zeef halen.

Vlak voor het serveren kan je de soep eventueel nog afwerken met een beetje room en verse peterselie.

2 thoughts on “Tomatensoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s