Balletjes in tomatensaus

Balletjes in tomatensaus maak ik niet zo vaak klaar omdat het wel wat tijd vergt. Ik maak de saus “op grootmoeders wijze” met bechamelsaus en tomatenpuree. O-zo-lekker!

Ingrediënten voor vier personen:

500 gram gemengd gehakt
1 blikje tomatenpuree
Boter, bloem en melk voor de bechamelsaus
4 eieren
1 bakje champignons
Peper, zout, suiker, Italiaanse kruiden

Balletjes in tomatensaus met champignons

Bereidingswijze:

Kruid het gehakt met peper en zout en rol er balletjes van.

Kook de balletjes in kokend water met een beetje zout en bak ze daarna aan in de pan voor een mooie goudbruine kleur en een krokant korstje.

Voor de eieren hard te koken kan je het water van de balletjes nogmaals gebruiken.

Snij nu de champignons in schijfjes en bak ze in de pan.

Smelt de boter voor de bechamelsaus. Roer de bloem er doorheen zodat je een roux krijgt. Voeg dan geleidelijk aan melk toe en laat de saus indikken. Meng de tomatenpuree onder de saus en kruid met peper, zout, een lepeltje suiker en eventueel wat Italiaanse kruiden.

Voeg de balletjes, de champignons en de tomatensaus samen en roer goed. Garneer met de hardgekookte eitjes en serveer met een lekkere puree!

Smakelijk!

One thought on “Balletjes in tomatensaus

  1. Indd….bechamelsaus met tomatenpuree, zo deden we het ook op school. Was toen ook erg leuk. Bedankt om mijn geheugen op te frissen.😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s