Wok met roerbakmie en kip

Wokken of roerbakken in de wokpan is heel erg leuk en ook super gemakkelijk. Doordat je wokken per definitie steeds doet op een hoog vuur laat je je ingrediënten kort maar krachtig garen en heb je ook maar weinig vetstof nodig en het is super gezond. Nog een voordeel aan roerbakken (zeker als je kotstudent bent) is dat je maar één pan voor het hele gerecht nodig hebt! Lekker weinig afwas dus.

Ingrediënten

250 gram roerbakmie
300 gram wokgroenten (sojascheuten, rode pepertjes, paprika, ui, prei)
300 ml warm water
2 grote kipfilets in blokjes
Pikante kipkruiden

Hoe maak je het? 

Verhit wat olie in de wokpan en bak de kippenblokjes. Kruid ze met pikante kipkruiden, dit zorgt voor een pittige smaak.

Zorg dat de pan goed heet is en voeg de wokgroenten toe wanneer de kip volledig doorbakken is.

Wok met roerbakmie en kip

Doe daarna de roerbakmie samen met 300 ml warm water bij de kip en de groentjes. Blijf roeren tot het water volledig door de mie opgenomen is.

De wok is nu klaar om te serveren. Liefhebbers kunnen nog een extra lepeltje sambal toevoegen voor nog meer pit!

Wok met roerbakmie en kip

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s