Wortelsoep

Van goed naar slecht weer (again), van lenteslaatjes terug naar lekker dikke soep. Deze wortelsoep zit boordevol vitamientjes, vezels en anti-oxidanten. Supergezond dus en net wat ik nodig heb met dit miezerige weer!

Wortelsoep

Ingrediënten:

500 gram wortelen
2 teentjes look
1,5 liter bouillon
2 dikke uien
2 aardappelen
1 sinaasappel
peper en zout

Bereidingswijze: 

Schil de uien, wortelen en de aardappelen. Snij ze in groffe stukken en stoof aan in een beetje boter.

Wanneer de groenten gaar zijn mag je de bouillon toevoegen. Laat daarna een half uurtje doorkoken.

Mix nu tot een gladde soep.

Pers de appelsien en voeg het sap toe aan de wortelsoep. (Het sinaasappelsap zorgt voor een lekker frisse smaak).

Kruid met peper en zout.

Follow my blog with Bloglovin

One thought on “Wortelsoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s