Slaatje met gepocheerde zalm en avocado

Zomer? Check! Lekkere slaatjes? Dubbel check! Deze week heb ik bijna enkel slaatjes klaargemaakt en deze salade met gepocheerde zalm en avocado is er alvast eentje van. Licht verteerbaar en dus ideaal bij warm zomerweer!

Slaatje met gepocheerde zalm en avocado

Ingrediënten (voor 2 personen): 

300 gram zalm
2 eieren
1 avocado
2 sneetjes brood
Sla, tomaat, wortelen, komkommer, ….
Ketchup, mayonaise
Scheutje keukenwhiskey
Peper en zout
Bieslook

Let’s get started: 

We beginnen met het pocheren van de zalm.

Neem een grote pot of diepe pan waar het stuk zalm helemaal in past. Vul met water tot de vis onder staat en voeg een flinke lepel visfond (bijvoorbeeld van maggi) toe. Zet op een zacht vuurtje en laat de zalm langzaam garen. Wanneer de vis klaar is laat je deze afkoelen.

Kook nu de eieren en laat ze schrikken in koud water. Snij dan de sneetjes brood in blokjes en bak ze bruin in een beetje olijfolie. Pel vervolgens de avocados en snij in partjes. Meng daarna de ketchup, mayonaise, whiskey, peper en zout voor een lekkere cocktailsaus.

Dresseer de sla met de groentjes in het bord. Stooi er dan de broodkorstjes en de avocadopartjes over en leg nu de zalm er op en de eitjes er rond. Werk af met enkele lepeltjes cocktailsaus en wat bieslook!

One thought on “Slaatje met gepocheerde zalm en avocado

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s