Appelcrumble

Toen ik twee dagen geleden bij ZEBRA een lekker koffietje zat te drinken en er daar een verse appelcrumble uit de oven kwam, liep het water mij zowaar in de mond. Toeval wou dat ik thuis nog een hele hoop appels had liggen en dus meteen zelf aan ‘den bak’ kon!

Appelcrumble

Ingrediënten: 

6 appels
50 gram suiker
1 koffielepel kaneel

Voor de crumble:

250 gram boter (op kamertemperatuur)
500 gram bloem
200 gram suiker
1 ei
1 koffielepel vanillesuiker

Appelcrumble

Zo maak je het: 

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Stoof ze aan in een beetje boter samen met de suiker en de kaneel. Goed roeren is de boodschap, zeker in het begin zodat de appeltjes niet gaan aanbranden!

Maak nu de crumble: mix de boter tot ze zacht is en doe er dan de suiker, vanillesuiker en het eitje bij. Voeg nu de gezeefde bloem toe en mix tot er een korrelachtig deeg overblijft.

Vet nu de schotel waarin je de crumble gaat bakken in met een beetje boter. Bekleed daarna met een velletje bakpapier. Strooi een laagje van de crumble op de bodem en druk goed aan. Doe hetzelfde met de zijkanten van de schotel. Als je alles stevig aangedrukt hebt mogen de appeltjes ook in de schotel en hoef je enkel de bovenkant nog te bestrooien met het overtollige crumbledeeg.

Bak de crumble nu gedurdende 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Eens afgekoeld is hij ready to serve met een grote toef slagroom of een bolletje ijs!

Appelcrumble

One thought on “Appelcrumble

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s