Witloofrolletjes met hesp en kaassaus

Als je mij vraagt wat de lekkerste Vlaamse klassieker is? Dan antwoord ik uit volle borst “Witloof met hesp en kaassaus”! Als kind maakte mijn mammatje voor mij hespenrolletjes zonder witloof omdat ik dat veel te bitter vond. Nu zou ik het witloof niet meer kunnen missen en is de hesp eigenlijk een beetje bijzaak geworden (mijn vegetarisch lief is ook echt grote fan van witloofrolletjes zonder ham). Ik geef aan dit topgerechtje graag mijn eigen draai en voeg een beetje honing toe voor lekker gekarameliseerd witloof!

Witloofrolletjes met hesp en kaassaus

Ingrediënten voor 4 personen:

8 witloofstronkjes
8 schelletjes ontvette hesp
3 eetlepels honing
200 gram geraspte kaas
bloem, melk & boter voor de bechamelsaus
peper & zout
nootmuskaat

Zo ga je te werk: 

Neem de witloofstronkjes, snij er aan de achterkant een stukje af en verwijder de harde kern vanbinnen.

Stoof het witloof aan in een klontje boter en besprenkel het met drie eetlepels honing zodat het karameliseert. Na ongeveer 20 minuutjes is het witloof mooi gaar vanbinnen en lekker bruin gebakken vanbuiten.

Prepareer ondertussen de kaassaus: maak eerst een bechamelsaus met boter, bloem en melk (deze hoeveelheden doe ik altijd op het gevoel). Kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg 100 gram gemalen kaas toe. Roer tot je een gladde kaassaus bekomt.

Draai de witloofstronkjes in de hesp zodra ze gaar zijn. Leg op een bord en overgiet met de kaassaus.

Strooi bovenop de kaassaus nog een dikke laag gemalen kaas en gratineer de witloofrolletjes eventjes onder de grill.

Serveer met een lekkere, smeuïge aardappelpuree!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s