Liebsteraward

Hiep hoi! Happy me! Van Lekker Happen en Cookameal kreeg ik deze week de LiebsterAward, waarvoor dank lieve dames! Een Liebsteraward, wat is dat nu net? Geen prestigieuze kookprijs ofzo, nee eerder een manier om kleinere blogs zoals die van mezelf even in de kijker te zetten. Een leuk initiatief toch?! Bedoeling is om 11 kookvragen te beantwoorden en daarna de award door te geven aan een andere blog die ‘m volgens jou ook verdient!

20131114-212449.jpg

Aangezien ik er twee kreeg mag ik dus geen 11 maar 22 vragen beantwoorden! Een hele brok dus probeer ik mijn antwoorden kort te houden.

De vragen van Daisy van Lekker Happen

1. Waarom ben je gestart met een foodblog?
Omdat ik voor mijn opleiding digitale marketing en online communicatie verplicht een blog beginnen. 5 posts waren voldoende maar ik vond het zo leuk dat ik verder ben blijven doen.
2. Wat is jouw favoriete gerecht van jouw blog?
Ik hou heel erg veel van quiches, zoals deze met broccoli en zalm, in de categorie desserts scoort de normandische appeltaart heel hoog. 
3. Met welk apparaat/keukentoestel/keukenhulpje werk jij het liefst in de keuken?
Mijn mixer zou ik voor geen goud ter wereld willen missen! 
4. Als jij voor Kerst zou koken, welk driegangenmenu wordt het dan?|
Scampi in een amarettosausjeTagliatelle met prei en lompviseitjesCrumble met vijgen, appels en abrikozen
5. Welk voedingsmiddel lust jij absoluut niet en wat is jouw favoriet?
Bananen vind ik echt HEEL vies en aan chips kan ik echt niet weerstaan (in welke mate dat een echt voedingsmiddel is durf ik niet zeggen..).
6. Welke droom heb je met je foodblog?
Er hopelijk nog heel lang mee kunnen doorgaan en een bron aan inspiratie zijn voor andere “foodies”.
7. Welk restaurant (in België of Nederland) raad jij iedereen aan?
De Bouffard in Mol vind ik echt top!
8. Maak jij ook wel eens blunders in de keuken? Wat is er zoal gebeurd?
Absoluut, elk nieuw gerecht is trial & error. Ik liet een keer mijn chocolademoeulleux zo lang in de oven staan dat de chocolade bijna verkoold was!
9. Welk ingrediënt is onmisbaar in jouw keuken?
Verse kruiden zoals peterselie en bieslook, ik doe ze op alles.
10. Wat zou jij graag nog eens willen proeven?
Een  traditionele Pad Thai zoals alleen een echte Thai het kan klaarmaken.
11. Welk gerecht bestel je vaak op restaurant?
Eigenlijk niet vaak hetzelfde, ik probeer zo veel mogelijk gerechten uit. 

De vragen van Amylia van Cookameal

1. Met welk gerecht verras je je lief op een romantische avond?
Een veggie pasta of ovenschotel.
2. Wat is jou lievelingsgerecht?
Ik eet heel erg graag sushi en ook witloof met hesp en kaas vind ik super lekker. 
3. Wat lust je absoluut niet?
Bananen en yoghurt. 
4. Met welke kok zou je graag eens samenwerken?
Een dagje in de keuken met Kobe Desramaults zie ik wel zitten!
5. De feestdagen komen eraan, wat staat er nog op jou keuken-verlanglijstje?
EEN KENWOOD!!
6. Als je mag kiezen eet je dan thuis of op restaurant?
Thuis, ik kan echt genieten van alles zelf klaar te maken. Niets zo leuk als zondagnamiddag achter de kookpotten staan voor een heerlijk avondmaal. 
7. Voorgerecht of dessert?
Dessert! Ook al krijg ik het hoofdgerecht niet helemaal op, er is altijd nog plaats voor wat zoetigheid. 
8. Is jou keuken altijd spik en span?
Absoluut! Door in de keuken van een restaurant te hebben gewerkt weet ik hoe handig het is om al tijdens het koken alles netjes en proper te houden. Doordat ik een open koken heb zit je ook al snel tussen de rommel als je het laat staan.
9. Welk gerecht van CommeChezSteph moet ik zeker eens klaarmaken?
Pasta met gekarameliseerde ui en parmezaan, heel verrassend!
10. Hoe ziet jou ontbijt eruit?
Toast met kippenwit en een soja-vanillemelkje. 
11. Wat heb je gisteren gegeten?
Tagine met raapjes en pruimen. 

Nogmaals bedankt Cookameal en Lekker Happen, hierbij wil ik ook even vermelden dat ik ook grote fan ben van jullie blogs! Keep up the good work!

Graag geef ik de Liebsteraward door aan een leuke blog die ik nog maar recent ontdekt heb en waar ik al veel goede restauranttips gevonden heb: Goestjes! Dus Jozefien, dit zijn mijn vragen aan jou!

1. Wat is jouw favoriete wereldkeuken?
2. Als je morgen voor de laatste keer ooit een restaurant zou mogen bezoeken, welk zou dat dan zijn?
3. Wat is het meest bizarre dat je ooit gegeten hebt?
4. Zoet of hartelijk?
5. Welk gerecht is jouw specialiteit?
6. Waar haal jij jouw kookinspiratie?
7. Welk attribuut ontbreekt er nog in jouw keuken?
8. Wat eet je echt niet graag?
9. Wat is jouw favoriete kookblog?
10. Wat vind je zo leuk aan bloggen?
11. Voor wie zou jij graag eens koken?

Ik ben alvast zeer benieuwd naar jouw antwoorden!

5 thoughts on “Liebsteraward

  1. Nogmaals heel erg bedankt voor de award! Hier de antwoorden op jouw vragen!

    1. In welke supermarkt haal je het liefst je ingrediënten?
    Ik ben een fervente Delhaize-ganger!
    2. Wat is het zwaarste fysiek letsel dat je opliep tijdens het koken?
    In m’n linkerhand gesneden met een aardappelmesje, net niet tot aan de pezen. Resultaat waren 8 draadjes en 6 weken in het verband. (Letsel wel opgelopen tijdens het koken in het restaurant waar ik vakantiewerk deed, niet bij mij thuis!)
    3. Wat is je beste investering in je keuken?
    Een fatsoenlijke messenset.
    4. Wat is je grootste frustratie in de keuken?
    De afwas! En wachten tot iets klaar is als het nog een half uur in de oven moet!
    5. Hoe groot is je verzameling kookboeken en uit hoeveel boeken heb je effectief iets klaargemaakt?
    Ik heb slechts een vijftal basiskookboeken, veel inspiratie haal ik van het internet.
    6. Beschouw je BBQ als koken?
    Absoluut, het is een kunst op zich al hou ik er mij zelf zo niet mee bezig.
    7. Wat mag zeker niet ontbreken op jou speciale brunch?
    Verse croissants! Hmmm…
    8. Welke kruiden of groenten kweek je zelf?
    Basilicum, tijm, peterselie en bieslook.
    9. Top 3 van je favoriete restaurants.
    Cuchara Lommel, Bouffard Mol, Zao Wang Antwerpen
    10. Hoeveel spendeer je maandelijks aan ingrediënten voor gebruik in de keuken?
    Echt helemaal geen idee van. De ene maand al wat meer als de andere.
    11. Welk ogenschijnlijk eenvoudig gerecht lukt je maar niet?
    Een fatsoenlijke tomatenroomsaus voor bij pasta is me nog niet gelukt tot nu toe..

    Via http://bouchieshandjes.wordpress.com/!

  2. Ook jij bedankt Prakkie voor de leuke vragen. Hier de antwoorden!

    1. Waarom ben je deze blog begonnen?
    Was een schoolopdracht toen ik vorig jaar een opleiding digitale marketing en online communicatie volgde. Maar ook na m’n studies ben ik vrolijk verder blijven bloggen.
    2. Wat vind je zo leuk aan koken?
    Ik kan er m’n energie en creativiteit in kwijt. En ik ben altijd trots als ik voor vrienden en familie iets lekkers op tafel kan toveren.
    3. Gewaagd! Als je vis eet (welke?), welke rode wijn (!) schenk je er dan bij?
    Ik laat meestal mijn vriend de wijn kiezen en zo goed als altijd gaan wij voor natuurlijke wijnen.
    4. Als je geen blog over koken zou schrijven, wat zou dan het onderwerp van je blog zijn?
    Waarschijnlijk zou ik dan geen blog hebben om dat eten/koken toch wel een groot deel van mijn leven is. Als ik toch iets moest kiezen zou het waarschijnlijk reizen zijn.
    5. Wat is je favoriete eigen gemaakt gerecht en waarom?
    Witloof met hesp en kaassaus. Een echte klassieker maar ooo zooooo lekker!
    6. Welk kookboek zou je iedereen aanraden?
    Ik kocht ooit een kookboek van ECI vol inzendingen van lezers. Echt een toppertje maar volgens mij niet meer te koop.
    7. Met welk ingrediënt kook je nooit meer? Waarom niet?
    Met een vegetarische wederhelft in huis en ook uit eigen overwegingen komen er bij ons geen dingen als foie gras en uitstervende vissoorten op het menu!
    8. Wie is je favoriete kok? Waarom?
    Sinds kort ben ik heel erg grote fan van Jan Tournier, hij heeft echt een unieke, inspirerende stijl van koken.
    9. “Doe meer met courgette!” Wat zou jij ervan maken?
    Courgettesla met een lekkere vinaigrette vind ik top. Zo ook gegrilde courgettes en courgettesoep. No worries dus de courgette is vaak in mijn keuken te vinden!
    10. Wie is/was je grote inspiratiebron als het om koken gaat?
    Pinterest, Njamtv, de magazines van carrefour en delhaize, het internet, het njammagazine, reclameblaadjes, …. .
    11. Noem één keukenattribuut dat je nooooit weg zal doen. Waarom dat attribuut?
    Mijn mixer omdat ik mijn soepjes niet kan missen!

    Via http://prakkie.wordpress.com/.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s