Quinoa met pompoen en champignons

Gisteren kookte ik nog eens samen met the boyfriend. Dat was ondertussen al weer een hele poos geleden want veel tijd om samen in de keuken te spenderen hebben we door onze uiteenlopende werkschema’s niet. Komt er nog eens bij dat the boyfriend vegetariër is en ik bijlange na niet altijd vis- en vleesloos eet. Daardoor koken we ook vaak apart ons eigen potje. Gisteren niet en dus maakten we samen een smaakvol veggiegerechtje met quinoa klaar!

Quinoa met pompoen en boschampignons

Dit heb je nodig: 

300 gr quinoa
400 ml groentebouillon
2 teentjes look
150 gr pompoenvlees
300 gr champignons (bv. shiitake en kastanjechampignons)
1 el pompoenpitten
1 el zonnebloempitten
handje rucola
olijfolie
peper
zout

Zo maak je het klaar:

Kook de quinoa 15 minuutjes in de groentebouillon.

Verhit een pan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Plet de teentjes look en doe ze in de pan. Bak de look ongeveer een minuutje zodat de aroma’s kunnen vrijkomen.

Snij de pompoen in kleine blokjes en voeg bij de look. Maak ondertussen de champignons proper, snij ze in schijfjes en doe ook bij de pompoen. Kruid met peper en zout.

Wanneer de quinoa gaar is en al het water heeft opgenomen mag deze aan het champignonmengsel toegevoegd worden.

Roer alles goed onder mekaar en doe er nog een eetlepel pompoenpitten en een eetlepel zonnebloempitten onder.

Serveer de quinoa in een diep bord en werk af enkele blaadjes rucola en wat zwarte peper.

9 thoughts on “Quinoa met pompoen en champignons

  1. Lijkt me een heerlijk recept, Stephanie. Je reactie hierboven maakt me alleen zo nieuwsgierig naar wat je er aan zou willen veranderen of waar je niet helemaal tevreden over bent.

    Mijn vriend en ik staan trouwens ook niet vaak samen in de keuken, maar dat komt omdat we allebei zo onze eigen werkwijze hebben. En het moet natuurlijk wel nog gezellig zijn aan tafel😉

    • Ik ben nog maar pas overgeschakeld van foto’s met mijn Iphone te trekken naar een degelijke camera! Dus het blijft nog een beetje zoeken naar hoe je het beste mooie foto’s maakt, maar ik blijf oefenen!😉

      Hihi ik snap wat je bedoelt, het liefst van al kook ik alleen en doet mijn vriend de afwas;) Bedankt voor je fijne reactie trouwens! Groetjes Stephanie

      • Aha, nu snap ik pas dat het ‘proberen te verbeteren’ slaat op de fotografie. In eerste instantie dacht ik aan de receptuur.

        Ja, foto’s maken… Echt een vak apart. Ik probeer dit ook onder de knie te krijgen. Ik krijg er steeds meer plezier in en dat helpt natuurlijk, maar als ik andere blogs zie, heb ik nog een lange weg te gaan😉

  2. Pingback: Butternut – paddenstoelen – tarwe | Tuur met pruimen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s