Kervelsoep

Een lekker soepje, dat gaat er bij mij altijd in. Deze kervelsoep is een receptje dat ik “geërfd” heb van het mammatje. Superlekker en ook goed vullend, ideaal als lunch met een broodje erbij dus!

Kervelsoep

Ingrediënten: 

200 gr kervel (mag zowel verse als diepvries zijn)
3 liter water
4 blokjes groentebouillon
300 gr erwtjes
1 preistengel
1 ui
100 gr rijst

Bereidingswijze: 

Snipper de ui en de prei fijn, stoof aan in een klontje boter. Voeg het water en de kervel toe.

Doe er vervolgens de rijst, de groentebouillon en de erwtjes bij. Als je erwtjes uit blik gebruikt mag je ook gerust het vocht toevoegen.

Laat opkoken tot de rijst gaar is en serveer met eventueel met kleine gehaktballetjes!

One thought on “Kervelsoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s